Region

Kaznena prijava protiv biskupa koji je u lovu na divlje svinje teško ranio drugog lovca

Lovac koji je prošloga petka u lovu kod Lipovljana teško ranio drugog lovca, a kojemu policija nije objavila identitet, jest bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, potvrđeno je u ponedjeljak u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a o događaju se očitovao i Biskupijski ordinarijat u Bjelovaru saopštenjem u kojem se navodi da biskup izražava žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Vjekoslav Huzjak - Slobodnadalmacija.hr

“Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. januara 2019. u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti saopštenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a povrijeđenom lovcu želi brzi oporavak”, stoji u saopštenju, prenosi “Hina”.

Biskupa Huzjaka policija je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sisačko-moslavačka Policijska uprava istragom je utvrdila da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara. Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka. Policija u saopštenju o nesreći nije navela identitet biskupa Huzjaka, nego samo da je riječ o 58-godišnjaku, drugom lovcu. Utvrđeno da nije bio pod uticajem alkohola te mu je oduzeto oružje koje je imao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh