Region

BRUTALNO PREMLATILI VOZAČA AUTOBUSA – Maskirani napadači mlatili ga šipkom; “Šta može bit’ gore od ovoga, ubistvo?”

‘Taj dan je već predao utržak, tako da u torbi nije ni moglo biti puno novca’, zgraža se voditelj

Autobus "Mostar bus" - Mostarbus.ba

U petak navečer, oko 23 i 15 minuta na splitskom Lovrincu, posljednjoj stanici linije broj 3, dvojica djelomično zamaskiranih mlađih muškaraca brutalno su napala i opljačkala 58-godišnjeg vozača gradskog autobusa,pise Net.

Kad je došao na zadnju stanicu, vidio je da su, prema njegovoj procjeni, u autobusu ostali dva mladića i djevojka. Vozač je pretpostavio kako će vjerojatno čekati ponovni polazak. “Nije ih imao namjeru tjerati vani, čak im je rekao da mogu ostati sjediti do polaska”, rekao je za Slobodnu Vedran Knezović, rukovoditelj Prometnog sektora. No dvojica mladića su odmah krenula prema vozaču.

Udario ga više puta palicom po glavi
“Bili su djelomično zamaskirani i počeli su vikati da im preda novce. U tom naguravanju jedan napadač i vozač su ispali iz autobusa na pod, a ovaj drugi na nogama, iskoristio je priliku i nekoliko puta, palicom ili nekim sličnim tvrdim predmetom, udario vozača po glavi” prepričava Knezović.

Iako je završio obliven krvlju i zbog teških tjelesnih ozlijeda prevenen u bolnicu, na kraju je zaradio samo par šavova i ostavljen je na kućnoj njezi, No, oteli su mu torbu s novcem.

“Mislim da se nije radilo o puno novca, jer se on taj dan već razdužio u firmi, tako da se tu moglo raditi o nekom manjem popodnevnom inkasu. Mislim da nije bilo niti tisuću kuna” kazao je Knezović za Slobodnu koji se zgraža nad time koliko su vozači javnog prijevoza nezaštićeni.

‘Nisu se oni brinuli hoće li ga ubiti’
“Što može biti gore od ovoga? Ubojstvo ili napraviti čovjeka invalidom? Nisu se oni puno dvojili oko toga hoće li on biti invalid ili neće. Njih očito nisu zanimale posljedice po njegovo zdravlje ili smrtni ishod. Brutalno napasti čovjeka na radnom mjestu treba osudili s maksimalnom kaznom. Da se ozbiljnije sankcioniraju, napadi na vozače ne bi bili toliko učestali ” naglašava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh