Region

TEK ROĐENA BEBA POSTALA SIROČE: Rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno

Jovana Milenković (24), koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, podlegla je povredama dan kasnije, a njen muž Stefan Ilić (27) poginuo je na licu mjesta u sudaru njihovog “Fiata” sa autobusom.

Bračni par Milenković - Kurir.rs

Jovanin sin rođen je carskim rezom i bori se za život u bolnici u Kragujevcu (Srbija).

Podsjetimo, stravičan sudar dogodio se u četvrtak na dionici Kruševac-Kaonik u 6.45 sati, kada su se na putu pokrivenom snijegom i ledom direktno sudarili autobus kruševačkog “Jugoprevoza” i “Fiat” u kome se nalazilo četvero putnika.

Autobus, koji je vozio Bojan J. (37), proklizao je, prešao u drugu traku i udario u automobil. Jedan putnik iz autobusa lakše je povrijeđen.

Prema riječima rođaka porodice Milenković iz Đunisa, Jovana je krenula u bolnicu jer je dobila kontrakcije.

“Stefan je povezao Jovanu, njenog oca i sestru po nevremenu, napolju je padao snijeg, a put je bio teško prohodan. Ona je počela da se porađa iako joj je termin bio 20. januar”, pričaju rođaci za “Kurir“.

Kako kažu, Stefan, koji je rodom iz Parunovca, došao je u Đunis da živi s Jovanom.

Mjesto nesreće – Kurir.rs

“Jovana nije radila, dok su otac i muž bili zaposleni u selu”, kazali su rođaci.

Na intenzivnoj njezi nalazi se i Teodora Milenković (20), Jovanina sestra, koja ima više povreda grudnog koša.

“Sumnja se da ona ima i povrede vrata, ali je u stabilnom stanju. Četvrti putnik iz “Fiata” nema teške povrede, samo je ugruhan. Jovanin otac ima samo lakše povrede i on nije liječen u bolnici”, kažu u bolnici.

Vozaču autobusa Bojanu J. na teret se stavlja teško djelo protiv sigurnosti saobraćaja.

“Bojan je rodom iz Trnčara, sela kod Kruševca, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati”, rekao je izvor.

Mještani Đunisa, u kome su Ilić i Milenkovićeva živjeli, kažu da je riječ o divnom mladom paru. Mnogi okrivljuju sudbinu što je Jovana dobila trudove baš kad su putevi neprohodni.

“Ovo im je prvo dijete. Sigurno su planirali još djece. Skoro su se vjenčali i on je kod nje došao da bude tu ovih dana jer je zašla u deveti mjesec trudnoće. Mladi su, pa su zato i lijep par, al‘ eto, sudbina”, priča Jovanina komšinica.

Kako saznaje “Kurir” muška beba teška 3,5 kilograma koju je Jovana Milenković rodila prebačena je u Centar za neonatologiju u Kragujevcu, gdje se nalazi pod stalnim nadzorom doktora.

“Beba koja je rođena u bolnici u Kruševcu intubirana je i nalazi se u teškom stanju. Doktori se bore za njen život”, kaže za “Kurir” prof. dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac. Prema njegovim riječima, vrlo je nezahvalno i teško davati prognoze o mogućem oporavku djeteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh