Region

Stravični detalji: Čedomir nakon masakra izveo kombinovano samoubistvo

Trostruki ubiica Čedomir Keran (62) iz Sukošana ubio se u svom polju na predjelu Sv. Martina tzv. kombinovano samoubistvom. Oko vrata si je stavio omču zavezanu za stablo, a potom je pucao u sebe iz ilegalnog oružja, najvjerovatnije poluautomatske puške.

Sukosan

Tako se “osigurao” da će sigurno umrijeti jer nakon ispaljenog hica tijelo se samo objesilo na konopac, piše Zadarski.hr.

Čedomir je u kuću svoje sestre došao u nedjelju ujutro oko 7 sati. Vrata mu je otvorila sestra Zvjezdana (64) i nju je odmah na ulazu zatukao tupim predmetom. Potom je na spratu kuće ubio sestrinog sina (37) i na koncu sestrinu svekrvu (81) dok su još bili u svojim krevetima. Nakon toga je mirno izašao iz kuće, rekao komšijama što je napravio, sjeo na motor i uputio se na svoje imanje u sukošanskom polju gdje ga je oko 15 sati pronašla policija.

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj porodici, ali nije poznato navodi li i razloge zbog kojih je počinio ovaj nezapamćeni zločin na zadarskom području. Sve to upućuje na zaključak da je Čedomir svoj krvavi pohod pomno isplanirao.

Rezultati obdukcije žrtava trebali bi biti poznati tokom ponedjeljka, javlja “Zadarski.hr“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh