Region

Objavljene fotografije hladnokrvnog ubice za kojim traga cijela Srbija

Podsjećamo, on je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004. godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mjesta pobjegao biciklom

Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Subotice likvidirao je jučer Nebojšu Markovića usred bijela dana na Banovom Brdu u Beogradu.

Ovaj profesionalni ubica je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica preobrazili u plaćenog ubicu.

Podsjećamo, on je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004. godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mjesta pobjegao biciklom.

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je podstrekivača na ubistvo – sada već pokojnog Vojislava Škrbića (ubijen je 21. maja 2014. godine u restoranu “Gondola” u Novom Sadu), a nekoliko sedmica kasnije i Čabu Dera.

– Iz zatvora je izašao prije oko godinu dana. Privođen je u Republici Srpskoj, a umiješan je još u neke likvidacije u regionu – kaže izvor beogradskog “Kurira”.

Čaba je zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara 20. septembra 2017. godine bio uhapšen na području općine Novo Sarajevo. Kod njih su tada bili pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Prilikom saslušanja u MUP-u KS oni su tada priznali da su u Sarajevo došli da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga su trebali likvidirati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh