Region

Veza koja je razbjesnila cijeli region: On ima 32, a ona 17 godina – on je profesor, a ona učenica, ali su najsretniji na svijetu!

Sava (32) i Adriana (17) su opstali uprkos svim poteškoćama, kao što su negativni komentari na društvenim mrežama, nerazumijevanje, i osude.

Sava i Adriana - Twitter

Uspjeli su da dokažu i pokažu da razlika u godinama nije prepreka kada se dvoje ljudi zaista voli i da je moguće dobro funkcionisati u takvoj vezi, piše “Telegraf“…

Advertisements

U njihovoj vezi ne postoji vrijeme, nema ograničenja, samo ljubav i strast.

Sava i Adriana su se upoznali u školi u kojoj je on predavao francuski. Adriana se zaljubila u Savu na prvi pogled, iako je znala da je razlika u godinama velika, ali i da je on profesor.

Koliko god da se trudila, nije mogla da se odupre svojim emocijama.

“Sava je tada još kao student, predavao francuski u mojoj školi, iako meni nikad nije predavao. Maštala sam da bi nekim slučajem naša veza u budućnosti bila moguća”.

Sava nije ni naslućivao šta ona prema njemu osjeća. Cijenio je to što je Adriana veoma mlada počela da zarađuje radeći kao šminker.

U njoj je video dobrotu i čisto srce, ali nije ni slutio da se nešto između njih može dogoditi.

Sava je u školi bio profesor na zamjeni, a zatim je otišao u Australiju. Ubrzo su počeli da se dopisuju i neki teški momenti su ih spojili i njihov odnos se produbio.

“Adriana je očito bila zaljubljena u mene a meni razum nije dozvoljavao da se zaljubim. Što sam se vise odupirao, to je povezanost bila jača i u jednom trenutku sam odlučio da poslušam svoje srce i ne dozvolim razumu i društvu da ograničava moj život”, kaže Sava.

Kada se Sava vratio iz Australije, počeo je da radi u inostranom call centru, kao agent na francuskom i engleskom jeziku.

U tom periodu su započeli vezu. Svi su bili skeptični kada je veza između njih dvoje počela, kako njihovi roditelji, tako i prijatelji.

Adrianina mama je prva prihvatila njihovu vezu i podržala ih. Bilo je potrebno vrijeme da se strasti smire. Danas se njihovi roditelji poznaju, oni odlaze jedno kod drugog i sve dobro funkcioniše. Njih dvoje još uvijek ne žive zajedno.

“Vjerovatno nije vrijeme još. Oboma je potreban prostor da istražuje i sebe i život”, rekao je Sava.

Okolina je takva da joj nikada ne možete ugoditi, oni se više i ne trude. Ili ih podržavaju ili ih ne podnose, nema sredine.

“Zavisno od toga šta nose u sebi. Ako nose ljubav vidjeće ljubav”.

Život je ipak njihov i oni ga kroje po svojoj mjeri, a ne kako to neko drugi želi. Problema ima kao i u svakoj vezi. Onog trenutka kada su odlučili da rade na sebi, individualno, veza je procvjetala.

Sava i Adriana na život uvijek gledaju sa vedrije strane. Rade na ostvarenju svojih snova, jedno drugom pružaju prostor za samostalan razvoj.

“Shvatili smo da ljubav i ljubomora ne idu zajedno i da je radost življenja srce svake veze”.

Kako je vrijeme prolazilo svatili su da imaju nešto što se ne može riječima opisat, što jedino može da se osjeti, njeguje i u tome uživa.

“Mi mislimo da ljubav dolazi iznutra a ne spolja, od nekog drugog bića. Mi ne tražimo ljubav već dajemo. Kad su dvoje uz to na istoj talasnoj dužini onda dolazi do eksplozije emocija, energije. To se osjeća, to se ne opisuje. Tako smo znali da je prava ljubav. Razum tu nije imao šanse.”

U njihovom životu jednostavno nema mjesta za negatine komentare, Oni taj jezik i ne razumiju.

Sava i Adriana imaju jedan zajednički projekat na Instagramu, @nobasiccoupleofficial, koji ima za cilj da pokaže kako su bezuslovna ljubav, strast i ispunjeno življenje mogući.

Njihova priča je nesvakidašnja i prevazilazi okvire društvenih okvira i standarda.

Poruka koju oni žele da prenesu svima onima koji ih podržavaju i onima koji ih osporavaju je:

“Ne dozvolite egu da upravlja vašim živototima. Opustite se i budite ljubav. Volite što više možete, bez straha, predrasuda. Pustite partnera da bude ono što jeste, a vaša mudrost će vam uvijek dati ono najbolje. Ako niste zadovoljni, meijnjajte sebe a ne partnera. I zabavljajte se što više možete, budite djeca, i sanjajte zajedno velike snove. Sve je ovo jedna velika igra.”

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh