Region

Otkrivene dugo skrivane HAARP antene! Evo kako on utiče na vrijeme na Balkanu

Kada god je čovjek pokušao da nasilno mijenja i kontroliše prirodu, ništa dobro iz toga nije proizašlo. Igranje sa vremenskim uslovima može da dovede do katastrofalnih posljedica.

HAARP antene - Fokuzz.com

Advertisements

HAARP (skraćeno od High Frequency Active Auroral Research Program) program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije je istraživački projekat koji želi da „razumije, stimuliše i kontroliše procese u jonosferi koji mogu da izmjene učinak komunikacionih i sistema za nadgledanje”

Antene HAARPA se nalaze na 150 mjesta u svijetu, a glavno postrojenje se nalazi na Aljasci na ogromnoj površini. Projekat je započet 1993. godine i predloženo je da traje 20 godina, ali svjedoci smo toga da projekat još uvijek traje i da smo svi zamorci, piše “Fokuzz“.

Opremu za HAARP projekat čini ogroman broj radiotransmitera ogromne snage i odgovarajućih instrumenata za detekciju, odnosno 180 antena velike snage. 6 generatora jačine 3,6 MW (mega vati) snaga svakodnevno emituju preko 3.000.000 vati.

Ratna mornarica SAD-a upravlja projektom. Bave se pročavanjem jonosfere. Jonosfera trpi izvjesne promjene koje mogu biti takve da radio komunikacija bude potpuno onemogućena. Istraživanje i kontrola Jonosfere je cilj ovog projekta, kako bismo dobili kvalitetnije komunikacije radio talasima. Problem koji se javlja su cikloni. Oni se stvaraju u troposferi. Sami znamo šta radio emiteri rade vodi, aerosolima i vazduhu, a troposfera je upravo to!

Da li je HAARP projekat direktno odgovoran za klimatske promjene koje se dešavaju i ciklone? Odgovor se logično i zdravorazumski nameće ovdje. Uticaj mora da postoji. S obzirom da vojska finansira ovaj projekat, nemoguće da je jedini cilj komunikacija, mora da postoji i neki drugi razlog.

Gdje se na Balkanu nalaze HAARP sistemi? Sigurno je da se jedan nalazi u Barajevu, u Hrvatskoj se nalazi u šumi u blizini Petrove gore i Karlovaca, Velika NATO baza je na Kosovu, a vojne baze su odlične za ovakve sisteme. Frekfencije koje se emituju, pored meteoroloških, neki naučnici tvrde da mogu da izazovu i psihološke promjene kod ljudi.

Frekfencije od 2-3 herca izazivaju umor, pospanost i malodušnost, dok frekfencije od 11-13 herca povećavaju energiju, radnu sposobnost, ali i agresivnost. HAARP je aktiviran 3. maja 2012. u Srbiji. Koje su se sve promjene desile u posljednje 3 godine? Da li možete da ih se sjetite?

Mnogi smatraju da njihovo dejstvo može biti pogubno za Zemljin omotač. Nakon poplava koje su zadesile Srbiju, počelo se otvoreno pričati o HAARP sistemu.

Rosalie Bertel, predsjednica Internacionalnog instituta za brigu o ljudskom zdravlju, kaže da je HAARP je gigantski grijač sposoban da u jonosferi napravi velike promjene. Da li su sve ovo samo teorije zavjere ili ima i neke istine? Jedno je sigurno, igrati se sa prirodom nije pametno!

Pogledajte video:


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh