Region

Umrla od tuge za nestalom kćerkom

Darinka Jović (74) presvisla je od tuge za nestalom kćerkom Slavicom Jovanović (48) iz Kuršumlije, kojoj se svaki trag izgubio 21. marta.

Slavica Jovanović - Nezavisne.com

Tri i po meseca traju napori porodice da pronađu Slavicu. Majka Darinka umrla je 16. maja, baš na rođendan Slavice i Slavoljuba, koji su blizanci.

“Majka je presvisla od tuge. Ubila je sekiracija za ćerkom”, kaže Slavoljub, koji je u potrazi za sestrom pretražio cijeli kraj. Tvrdi da Slavica nikada ne bi otišla bez riječi jer ima supruga i kćerku od 15 godina koju neizmjerno voli.

Slavica je 21. marta oko 11 sati krenula kod ljekara.

“Bolela je ruka i krenula je da primi injekciju. Izašla je iz kuće u naselju Donja Mikuljana. Stigla je do OŠ “Miloje Zakić”, gde je videlo nekoliko žena, i od tada joj se gubi svaki trag. Sigurni smo da je Slavica oteta, imamo i neke sumnje, ali nismo zadovoljni radom policije”, kaže Slavoljub.

Slavica ima supruga Gorana i kćerku Katarinu, koja je sad završila osmi razred.

“Ona je vezana za porodicu. Nikad ih ne bi ostavila, pogotovo ne bi ostavila Katarinu, koja ova tri i po meseca vapi od tuge”, kaže Slavoljub.

On kaže da je sa zetom Goranom pretražio pet kilometara šume i 15 kilometara rijeke do Prokuplja, tražeći Slavicu.

“Sve smo pretražili, nigde nismo našli ništa sumnjivo. Kao da je isparila. Odmah smo sve prijavili policiji. Pregledali su snimke ispred bolnice, ali Slavica tog dana do lekara nije ni stigla”, kaže Slavoljub.

On kaže i da je Slavica 17 godina radila u fabrici drvne industrije “Kopaonik” i da je poslije prodavala nakit na pijaci.

“Nju svi iz ovog kraja poznaju. Ni sa kim nije bila u zavadi, ali mi imamo određene sumnje prema jednoj starijoj ženi koja je umešana u brojne prevare. Policija je utvrdila da je ona zvala Slavicu telefonom deset dana pre nestanka. Razgovarale su pola sata. I policija iz Vladimirovaca je razgovarala sa tom ženom, ali ona tvrdi da nije pričala sa mojom sestrom. Rekla je i da joj je žao što sa Slavicom nije stupila u kontakt jer je “ona njena unuka”. Tu nešto ne štima, ali se policija ne trudi dovoljno da to rasvetli”, kaže Slavoljub.

On tvrdi da cijela porodica pati od Slavičinog nestanka, da je tuga njihovu majku koštala života, ali da se policija nije dovoljno angažovala da utvrdi šta se desilo.

“Trudim se da ne dosađujem policiji. Odem jednom-dvaput mesečno. Poslednji put je na moj dolazak policajac na prijavnici reagovao rečima: ”Evo ga opet ovaj.” Pitam se kako bi reagovao da je njegova sestra nestala. Razgovarao sam i sa komandirom stanice, ali on kao da nije upućen u ceo slučaj”, kaže Slavoljub za Blic.

Brat moli za pomoć

Svi koji imaju bilo kakvu informaciju o Slavoljubovoj sestri mogu da se jave na telefon: 064/2566-254.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh