Region

Isa Mustafa o protestima u Prištini: Zloupotreba građana za izazivanje nemira

Premijer Kosova Isa Mustafa je na sednici vlade, održanoj danas u Prištini, izjavio da su na jučerašnjim protestima zloupotrebljeni građani za izazivanje nemira, s ciljem dolaska na vlast silom.

Isa Mustafa - Telegraf

Advertisements

“Građani imaju pravo na protest, ali tendencija da se protesti koriste za oštećivanje javne i privatne imovine, za napad na policiju i državu, je neprihvatljiva u demokratskom društvu”, izjavio je Mustafa.

Ocenio je da je nasilje izazvano ultimatumom koji su organizatori protesta uputili policiji za uklanjanje prepreka ispred državnih institucija i da se ultimatumi ne mogu tolerisati.

“Napad opozicije na Policiju Kosova je napad protiv pravne države, napad protiv najviših demokratskih vrednosti i napad protiv nezavisnih institucija”, kazao je Mustafa.

Iako su na protestu građani pozvani da protestuju za rješavanje statusa kombinata Trepča i smenu jednog ministra zbog njegovih neodmerenih izjava i za koje je on tražio izvinjenje, protest je bio jasan dokaz da je njihova namera nasilje i dolazak na vlast putem nemira, ocena je Vlade Kosova. Istaknuto da se Trepča ne brani nasiljem i uništavanjem državnog bogatstva.

“Vlada garantuje svim građanima Kosova da je situacija pod punom kontrolom i da se neće tolerisati anarhija i destabilizacija. Vlada, takođe, od opozicije traži da svoje zahteve podnosi i rešava u Skupštini Republike Kosovo”, saopćeno je iz Vlade.

Na sednici Vlade izveštaj o jučerašnjem protestu je podneo i ministar unutrašnjih pozlova Kosova Skënder Hyseni. On je ocenio da je ultimatum policiji doveo do sukoba policije i demonstranata. Kazao je da su povređena 92 policajca i 20 demonstranata.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh