Politika

Konaković: Ovo je najproduktivnija sjednica u historiji Vijeća ministara BiH

Mi bismo svoje plaće dobili i da nismo ovo dogovorili, ali ništa od toga ne bi bilo na terenu riješeno, rekao je

Elmedin Konaković - Pressmedia.ba

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je nakon sjednice Vijeća ministara BiH da je na današnjoj sjednici doneseno nekoliko važnih odluka za sve građane.

– Od ovakvog koncepta funkcionisanja Vijeća ministara BiH svi će imati koristi. Vidio sam prema reakcijama onih kojima to nije drago, da se ne raduju činjenici da se odvija jedan pozitivan proces u kojem nema ni pobjednika ni poraženih. Niti se likuje, niti neko posebno tuguje, zato što smo mi na najproduktivnijoj sjednici u historiji Vijeća ministara donijeli odluke koje su godinama stajale u ladicama – rekao je Konaković.

Ističe da nakon ovakvih sjednica je spreman za sve naredne kompromise, dogovore, projekte i u RS i u FBiH.

– To je jedini način da ljude u BiH zadržimo i da izbjegnemo populizam i konflikte od kojih političari u BiH dobro žive. Mi bismo svoje plaće dobili i da nismo ovo dogovorili, ali ništa od toga ne bi bilo na terenu riješeno. Zahvaljujem se Krišto koja ulaže ogromne napore i energiju – kazao je Konaković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh