Politika

Željko Komšić: Pesahom se obilježava historijsko oslobađanje jevrejskog naroda od tiranije

Povodom najvećeg jevrejskog praznika Pesaha, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je svim Jevrejima čestitku.

Željko Komsić - Hayat

– Svim svojim sugrađanima Jevrejima, kao i Jevrejima širom svijeta, želim čestitati vaš najveći praznik Pesah. Njime se obilježava historijsko oslobađanje jevrejskog naroda od tiranije i ugnjetavanja, što svima nama šalje poruku kako se svi zajedno moramo boriti i izboriti za slobodu i jednakost svakog čovjeka.

U našoj Bosni i Hercegovini, takva borba odnosi se na stvaranje političkog i društvenog ambijenta za potpunu jednakost i ravnopravnost svakog građanina. Želim vam od srca da vaš najveći praznik Pesah obilježite u krugu vaše porodice, svečano i dostojanstveno – navodi se u Komšićevoj čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh