Politika

Konaković sa Vučićem i Brnabić: BiH i Srbija imaju velike potencijale i šanse

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković nalazi se u posjeti Republici Srbiji …

Konaković sa Vučićem - MVP BiH

… gdje je jutros održao sastanke sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, te ministricom za evropske integracije Republike Srbije Tanjom Miščević.

Sastanci su upriličeni u sklopu posjete ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zemljama susjedstva.

Domaćini su na sastancima poželili dobrodošlicu delegaciji i uputili čestitke za brzo formiranje Vijeća ministara, kao i za kandidatski status koji je Bosna i Hercegovina dobila.

Istaknuto je da su dobri bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije veoma važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju.

Potencijali i šanse koje imaju Bosna i Hercegovina i Republika Srbija su velike, te je pokazano zajedničko interesovanje da upravo realizacija konkretnih projekata bude ono što će se u narednom periodu staviti u fokus.

Ministar Konaković izrazio je svoje vjerovanje da, u dobroj vjeri i radom nadležnih institucija, možemo ostvariti konstruktivan dijalog i otvoriti prostor za unapređenje odnosa koji će biti od koristi za život građana obje države, te da su stabilnost, sigurnost i ekonomski napredak u interesu obje države.

Kazao je da je važno održavati institucionalnu saradnju, odnosno saradnju na nivou državnih institucija, te je shodno tome dogovoreno da se u narednom periodu razmotri mogućnost održavanja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

U nastavku dana ministar će se sastati sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh