Politika

Edin Ramić se oglasio o sudbini ‘Pokreta za državu’

Državni zastupnik iz SDA Edin Ramić komentirao je danas aktuelne odnose u Pokretu za državu.

Edin Ramić - Faktor.ba

Ramić navodi da će o sudbini Pokreta za državu odlučit osnivači, a to je 10 političkih subjekata a ne predstavnici nekih od njih u skupštini RS, sto je bio pokušaj sa aktom ‘kluba’ koji to nije.

– Za sada su činjenice, da su drugovi prepustili Predsjednike gradskih skupstina u Prijedoru i Doboju, koalicionim partnerima okupljenim oko SNSD-a, da bi dobili entitetske pozicije. To dovoljno govori s kim su i u čije ime pregovarali. A onda su oslobodili entitetsko ministarstvo za ono državno, sve u skladu sa dogovorom koji su imali sa SNSD, bez znanja većine stranaka koje su osnovale Pokret za državu, navodi Ramić i dodaje:

– Istina je, da sa izmijenjenim sadržajem proizvoda, ne možete zadržati dotadašnju ambalažu i deklaraciju, pa tako ni Pokret za državu nema načina da egzistira sa trenutnim predstavnicima u NSRS, jer većinu njih ne zanimaju ni stavovi stranaka koje su ih delegirale a pogotovo onih čije glasove su dobili. Ali vidjecemo! Oni su poslužili da spuste cijenu ostalim političkim subjektima, koji su bili željni ulaska u vlast i za to su odlično poslužili. Sad će dobiti mrvice da pokušaju naći na terenu kakve nesretnike koji dijele njihove ideale kako bi bili spremni za sljedeći izborni ciklus.

Ramić navodi da postoji jedan broj ljudi iz SDA koji je rušio vlastite kandidate da bi taj neuspijeh fakturisao nekom drugom.

– Meni ili predsjednicima regionalnih odbora, a danas šuruju sa nekim od poslanika i pružaju im podršku, o njima ću drugi put, zaslužuju poseban status. Kako god, neko će nekad morati pokušati da okupi stranke u neki novi zajednički poziv, i neka mu je dragi Bog na pomoći, kaže Ramić, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh