Politika

“Ako nam odobre kandidatski status, a stanje ostane isto, ne vidim napredak”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare iz Budimpešte nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom da je na sastanku razgovarano o strateškim, bilateralnim i pitanjima o Evropskoj uniji i kandidatskom statusu BiH, piše N1.

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da je uvijek dobro razgovoarti sa prijateljem, koji nema kalkulacija i partenrski se odnosi prema Republici Srpskoj.

“Naši odnosi su zaista odlični, Mađarska je članica EU, ona koja se pokazala objektivnom i koja poznaje Balkan. Razvićemo projekat o poljoprivredi, drugu i treću fazu sve do 100 miliona evra. Dolazi teško vrijeme za energetiku, što Mađarskoj predstavlja problem. Mađari kao narod žele da sačuvaju svoj identitet u Evropi, morate biti originalni i imati svoj stav” – rekao je Dodik.

U ponedjeljak kaže biće sastanak radne grupe RS i Mađarske vezano za energetiku.

– To je pitanje od velikog značaja za Evropu, pa i za Mađarsku – ističe Dodik.

Dodik navodi i da su razgovarali o najavljenoj kandidaturi i mogućim prednostima za članstvo BiH u EU.

– Hvala svima koji su učinili sve, prije svega komesaru Verhaljiju. Ako nam odobre kandidatski status, a stanje ostane isto, ja ne vidim da je to ikakav napredak – ocijenio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh