Politika

Džaferović uputio telegram saučešća predsjedniku Poljske

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi povodom tragične saobraćajne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 osoba, a više od 40 je povrijeđeno.

Šefik Džaferović - Twitter

Istakao je da je sa dubokim žaljenjem primio vijest o neprocjenjivom gubitku ljudskih života u strašnoj saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa u blizini Varaždina u Republici Hrvatskoj.

– U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje ime, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća Vama, porodicama poginulih i Vladi Republike Poljske – naveo je Džaferović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dvanaest osoba je poginulo, a više od 40 je ranjenih u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba. Život je izgubilo 11 osoba na mjestu nesreće, a jedna je osoba umrla u KBC-u Zagreb.

Nesreća se dogodila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registracijskih oznaka, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh