Politika

Borenović: BiH se pridružila novim sankcijama Rusiji

Visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Josep Borrell ovih dana je objavio da se BiH pridružila i posljednjim odlukama Vijeća EU o sankcijama Rusiji, …

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

… navodi u svojoj reakciji predsjednik PDP-a Branislav Borenović, te pojašnjava da se naša zemlja kao potencijalni kandidat za članstvo u EU, zajedno sa Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom, Ukrajinom i Albanijom, uskladila sa četiri posljednje odluke o sankcijama Vijeća EU od 21. jula i 25. jula.

Radi se o odlukama kojima se, na isti način kao i do sada, uvode ili produžavaju restriktivne mjere i proširuju spiskovi osoba i subjekata koji su pod sankcijama zbog rata u Ukrajini.

– Jasno se navodi da EU prima na znanje posvećenost ovih zemalja koje obezbjeđuju da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Vijeća EU, što se posebno pozdravlja. Također, Borrell je nedvosmisleno potvrdio da je Srbija jedina država na Balkanu koja se nije pridružila sankcijama protiv Rusije – ističe Borenović, te dodaje kako ove činjenice pokazuju “da se član Predsjedništva BiH iz RS ne bavi svojim poslom za koji ima ustavna ovlaštenja”.

– On se zato itekako bavi Ljubijom, Aluminom… gdje nema nadležnost, ali očigledno ima motiv. Vjerovatno dosta unosniji – ističe Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh