Politika

MVP BiH: Održana šesta sjednica Komisije za saradnju s NATO-om

Šesta sjednica Komisije za saradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine održana je danas u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

MVP BiH: Održana šesta sjednica Komisije za saradnju s NATO-om - fena

Na dnevnom redu sjednice bilo je usvajanje prijedloga Programa reformi BiH za 2022. godinu, nakon održanih eKonsultacija.

“Nakon što je jednoglasno usvojen na petoj sjednici Komisije, na prvi nacrt Programa reformi BiH 2022 dobijena su mišljenja nadležnih institucija BiH, te je u skladu sa Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa, postavljen na web platformu eKonsultacije”, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Period javnih konsultacija završen je 16. jula 2022. godine, a poziv za učestvovanje u online konsultacijama upućen je i zainteresovanoj javnosti – stručnjacima iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnicima nevladinih organizacija i medija.

Komisija za saradnju s NATO-om BiH usvojila je konačan prijedlog dokumenta, koji će, uz svu potrebnu dokumentaciju, uputiti Vijeću ministara BiH na razmatranje i usvajanje

Na sjednici je, između ostalog, razmatran i prijedlog Izvještaja o radu Komisije za period 1 juli 2021.- 30. juni 2022. godine, kao i druga tekuća pitanja, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh