Politika

SDA: Izvještaj o stanju u pravosuđu potvrdio slabosti na koje godinama ukazujemo

SDA pozdravlja izvještaj Privremene istražne komisije Predstavničkog doma PS BiH o utvrđivanju stanja u pravosuđu u kojem je konstatovan niz slabosti pravosudnog sistema BiH na koje godinama ukazujemo.

sda - Facebook

Činjenica da su tužioci i sudije u svojim izjavama pred Komisijom sami potvrdili da je postojao politički utjecaj na pravosuđe koji se realizirao preko smijenjenih predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije i glavne tužiteljice Gordane Tadić, jasan je pokazatelj da pravosudni sistem mora hitno biti reformisan.

Smjene Tegeltije i Tadić morale bi biti samo prvi korak u procesu povratka integriteta pravosudnog sistema. Krajnje je vrijeme da se poduzmu konkretne mjere u ostvarenju tog cilja, u skladu sa preporukama Komisije.

SDA će snažno podržati depolitizaciju pravosuđa, efikasniju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala u svim dijelovima BiH, provjeru rukovodećih kadrova u sudovima i tužilaštvima na svim nivoima, kao i njihovih imovinskih kartona, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh