Politika

Vojin Mijatović: Zabrana mirne šetnje u Prijedoru je sramotan čin

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović povodom Dana bijelih traka poručio je da nijedan istinski Srbin, Bosanac i pravoslavac ne može biti nijem nad svim zlom koje se dešavalo u i oko Prijedora.

Vojin Mijatović - nap.ba

“BITI SRBIN, BOSANAC, PRAVOSLAVAC, HRIŠĆANIN!

Na današnji dan barem treba biti Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin i odati počast komšijama, prijateljima koji su tih nesretnih 90-ih doživeli progon, zatočeništvo i masovno ubijanje od strane komšija, prijatelja i sugrađana.

Ako si istinski Srbin, Bosanac, pravoslavac i hrišćanin ne možeš ostati nem i ćutati nad svim zlom koje se tom vremenu dešavalo u i oko Prijedora.

Mora se osuditi i mora se javno reći to je zlo jer sve drugačije nije ljudski.

Oni koji opravdavaju na bilo koji način sva dešavanja tih godina neka stanu pred ogledalo, neka odu u crkvu i ako mogu
pred sobom i pred bogom to da opravdaju onda “svaka vam čast”.

Počast žrtvama i njihovim porodicama, ja kao Krajišnik nikad neću pristati da ćutim nad progonom i ubistvima mojih Krajišnika, ja ću ostati Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin a ostali kako god želite.

Zabrana mirne šetnje u Prijedoru je sramotan čin i nikako ne doprinosi pomirenju i normalizaciji života.

Biće nam bolje kada budemo bolji ljudi!!!”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh