Politika

Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije.

Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije - Predsjednistvo BiH

Delegaciju su činili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dževad Hot, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Munir Kolašinac, direktor Uprave za manjinske etničke zajednice Admir Uzunović i generalna sekretarka Bošnjačkog demokratskog saveza Edina Zećirović.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima i problemima od značaja za bošnjački narod u Sjevernoj Makedoniji, s naglaskom na provedeni popis stanovništva.

Džaferović je kazao da Bošnjaci, kao i svi drugi narodi u regiji, žive u svim državama regije, te trebaju njegovati svoje etničko jedinstvo, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet država.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dao je punu podršku Bošnjačkom nacionalnom vijeću, kao i svim političkim, nevladinim i drugim subjektima koji se bore za interese i prava bošnjačkog naroda u Sjevernoj Makedoniji.

Kazao je da bošnjački narod u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji treba jačati svoje veze, kroz bilateralne odnose dvije države, jednako kao i kroz saradnju u okviru Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenose Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh