Politika

Salkić: Oni koji su po Dodiku antifašisti su presuđeni ratni zločinci i počinioci genocida

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić rekao je danas da su oni koje Milorad Dodik smatra antifašistima po presudama Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, …

Ramiz Salkić- frontal

… ratni zločinci i počinioci genocida – reagujući na izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u kojoj je rekao da su Srbi nosioci antifašizma i da to drugi narodi ne baštine.

– Na današnji dan 1992. Dodikovi antifašisti su svirepo ubili 68 civila u naselju Glogova. Istog dana ubijeno je više od 10 civila u naselju Hranča. Ta dva naselja su spaljena, a bošnjačka imovina opljačkana od onih za koje Dodik kaže da su sljedbenici antifašističkih vrijednosti. Oko 2.500 Bošnjaka je protjerano, a na desetine je završilo u koncentracionim logorima OŠ Vuk Karadžić, hangaru srednjoškolskog centra i staroj Građevinskoj školi u Bratuncu. Sve to se dešavalo pod budnim okom onih koje Dodik smatra antifašistima – poručio je Salkić.

Dodao je da oni koji po Dodiku danas baštine antifašizam odlikuju i smatraju herojima one koji su presuđeni da su počinili genocid.

– Očito je da mi i Dodik ne poimamo antifašizam i njegove vrijednosti na identičan način. Oni koje on smatra antifašistima po presudama Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju nisu antifašisti već ratni zločinci i počinioci genocida – naveo je Salkić, saopćeno je iz njegovog kabineta, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh