Politika

SBiH: Milanović je u službi razbijanja EU i NATO-a

Iz Stranke za BiH u saopćenju za javnost osvrnuli su se na najnovije istupe hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Stranka za BiH - sbih.ba

“Izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Dragan Čović i HNS idu u osnivanje trećeg entiteta samo je javno priznavanje onoga što mi u Bosni i Hercegovini već odavno znamo, pišu Vijesti.

Potpuno je jasno da destabiliziranjem Bosne i Hercegovine, što svakodnevno čini, Milanović u službi razbijanja sigurnosnih sistema Evropske unije i NATO-a. Nije teško naslutiti u ime koga i čijih interesa to radi.

Prije nego što Čović krene u avanturu koju Milanović najavljuje, treba se prisjetiti šta je projekat trećeg entiteta donio građanima Bosne i Hercegovine i kako je poremetio odnose Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Hrvatska je zbog toga projekta presuđena za udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini.

Milanović, a i Čović se varaju ako misle da se pojavio povoljan geopolitički trenutak u kojem mogu ostvariti cijepanje Bosne i Hercegovine. Taj trenutak je bio puno povoljniji 1993. godine kada je to Hrvatska pokušala vojno, pa nije uspjela.

Danas je Bosna i Hercegovina jača i odlučnija nego ikada da se suprotstavi takvim nastojanjima.

Pozivamo Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju, Veliku Britaniju, OHR i sve naše prijatelje u svijetu da na vrijeme zaustave namjere Čovića koje u sebi nose nesagledive posljedice”, kaže se u saopćenju Stranke za BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh