Politika

Komšić o Milanoviću i Čoviću: Nisu samo njih dvojica problem, s njima bi se lako nosili. Probem je nešto drugo

On kaže da nisu samo njih dvojica problem, jer bi se s njima ‘lako nosili’.

Željko Komšić - Twitter

Povodom 9. maja Dana zlatnih ljiljana i Zlatne policijske značke danas je u Vogošći položeno cvijeće na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima, te na spomen-obilježja logorašima i civilnim žrtvama rata u Vogošći. Tom prilikom otvorena je i spomen-soba poginulim borcima Armije RBiH općine Vogošća, prenosi Raport.

Prisutan je bio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je govorio i o izjavama predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića te Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

On kaže da nisu samo njih dvojica problem, jer bi se s njima ‘lako nosili’.

“Riječ je očigledno o cijeloj jednoj politici koja očigledno ima svoje pristaše i zapravo nastavlja sve ono što je započeto 92. i 93. Dogovoreno od Tuđmana i Miloševića, Karadžića, Bobana, pa se onda to pretvorilo u rat protiv Armije i MUP-a RBiH, čisto komadanje BiH, pokušaji da se otkine dio teritorije u korist tada Jugoslavije poslije Srbije i ovamo s druge strane u korist Hrvatske, a onda je to prepakovano kasnije u Dejfonskom mirovnom sporazumu u Republiku Srpsku, odnosno, prepakivano je više puta i u hrvatsku samoupravu”, rekao Komšić.

Kaže da priča o izmjenama Izbornog zakona, o navodnoj ugroženosti i majorizaciji Hrvata kao naroda nema nikakve veze.

“Riječ je ovdje o čistom političkom odnosu i političkoj borbi sa HDZ-om kao nosiocem te ideje udruženog zločinackog poduhvata od kojeg ocčgledno nisu odustali.

Dakle, o tome je riječ ovdje i jednostavno nemam namjeru sad da ispadam pametan ali to je nešto na šta smo upozoravali i prije nekoliko godina. Dakle, sva priča oko izmjena Izbornog zakona zapravo je nastavak realizacije onih težnji sa kojima smo mislili da smo završili potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma, formiranjem Federacije, završetkom rata i potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma”, naveo je on.

Ipak, kako kaže, očigledno to nije prestalo i imati ćemo i dalje problema sa tim idejama ‘jer one jednostavno odbijaju da odu sa te historijske scene’.

“Ali mi smo tu sa se nastavimo boriti za BiH kako god treba. Jučer je trebalo oružjem, danas politički, nastaviće politički, mi biramo da to bude politička borba, a ne da bude bilo koja druga vrsta borbe, ali odustati nećemo. Sto oni više pritišću i što misle da imaju više saveznika po cijelom svijetu, mi cemo biti samo tvđi i tvrđi, samo im treba jasno staviti do znanja da šta god pokušavaju da neće uspjeti.” kazao je Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh