Politika

Džaferović: Usmjeriti energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog dana rada.

Šefik Džaferović - FENA

– Svim radnicama i radnicima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana rada. 1. maj je praznik koji podsjeća na historijsku borbu radničkih prava i predstavlja izraz radničke solidarnosti. Ovaj datum nas podsjeća i obavezuje da kroz snažan socio-ekonomski dijalog svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bi se u punom obimu zaštitila i poštovala prava svih radnika, sa posebnim naglaskom na realni sektor koji je temelj održivosti i napretka svakog društva. Zajednička nam je zadaća da kreiramo društvo jednakih šansi, u kome će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno od svog rada – navodi Džaferović u prvomajskoj čestitki.

Potrebno je, kako ističe dalje, da svi politički akteri, umjesto izazivanja kriza i dizanja tenzija, usmjere energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana u Bosni i Hercegovini, ekonomski razvoj i nova radna mjesta.

– Samo tako možemo graditi bolje društvo u cjelini, gdje će svako dobiti šansu da radi, privređuje svojoj zemlji te ostvaruje prava koja mu pripadaju u slobodnom društvu – poručio je Džaferović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh