Politika

Šefik Džaferović u posjeti Kraljevini Nizozemskoj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravi u posjeti Kraljevini Nizozemskoj 25. i 26. aprila, gdje će se susresti s nizozemskim kraljem Willemom-Alexanderom…

Šefik Džaferović - Blogspot.com

… premijerom Markom Rutteom i drugim predstavnicima Kraljevine Nizozemske, kao i međunarodnih institucija i organizacija sa sjedištem u Haagu.

Kako je protokolom posjete predviđeno, Džaferović će se danas sastati s nizozemskim kraljem Willemom-Alexanderom u kraljevskoj Palači u Haagu.

Isti dan, Džaferović će se sastati s gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom, a nakon toga i s predsjednicom Predstavničkog Parlamenta Verom Bergkamp, te s predsjednikom Senata Janom Anthoniejem Brujinom.

Također, danas je planiran sastanak i s generalnom direktoricom Međunarodne komisije za nestale osobe Kathryne Bomberger.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetu nastavlja u utorak, 26. aprila sastancima s predsjednicom Međunarodnog suda pravde Joan E. Donoghue, te s predsjednikom Međunarodnog krivičnog suda Piotrom Hofmanskim, a zatim zamjenicima glavnog tužioca Mammeom Niangom i Nezhatom Shameemom.

Džaferović će posjetu završiti sastankom s premijerom Nizozemske Markom Rutteom, 26. aprila, u zgradi Vlade Nizozemske, najavljeno je iz Predsjedništva BiH, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh