Politika

Šefik Džaferović odlazi u Nizozemsku: Sastaje se sa kraljem i premijerom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović sastat će se sa holandskim kraljem Viljemom-Aleksanderom u ponedjeljak, 25. 4. 2022. godine u Kraljevskoj palači u Hagu.

Šefik Džaferović - FENA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u posjeti Kraljevini Holandiji, 25. i 26. aprila 2022. godine, gdje će se susresti sa holandskim kraljem Viljemom-Aleksanderom (Willemom-Alexanderom), premijerom Markom Ruteom (Rutte) i drugim predstavnicima Kraljevine Holandije, kao i međunarodnih institucija i organizacija sa sjedištem u Hagu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović sastat će se sa holandskim kraljem Viljemom-Aleksanderom u ponedjeljak, 25. aprila 2022. godine u Kraljevskoj palači u Hagu, sa početkom u 11:45 sati.

Istog dana, 25. aprila predsjedavajući Džaferović će se sastati sa gradonačelnikom Haga Janom van Zanenom, a nakon toga i sa predsjednicom Predstavničkog parlamenta Verom Bergkamp, te sa predsjednikom Senata Janom Entonijem Bruijnom.

Predsjedavajući Džaferović će se 25. aprila 2022. sastati i sa generalnom direktoricom Međunarodne komisije za nestale osobe Ketrin Bomberger (Kathryne).

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će posjetu nastaviti 26. aprila 2022. godine, sastancima sa predsjednicom Međunarodnog suda pravde Joan E. Donoghue, te sa predsjednikom Međunarodnog krivičnog suda Piotrom Hofmanskim, a zatim zamjenicima glavnog tužioca Mameom Niangom i Nezhatom Šahimom (Shameem).

Predsjedavajući Džaferović će posjetu završiti sastankom sa premijerom Holandije Markom Ruteom, 26. aprila 2022. godine, sa početkom u 14:30, u zgradi Vlade Nizozemske, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh