Politika

Zvizdić: Izbori se trebaju održati. Ne postoje zakonske prepreke

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Denis Zvizdić - Fena

Zvizdić je, na marginama Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije na Brdu kod Kranja, razgovarao s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom. Upoznao ga je sa aktuelnom situacijom u zemlji.

Iz kabineta Zvizdića navedeno je da su se usaglasili da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unapređenje.

“Predsjednik Sentop istaknuo je da su mir i stabilnost Bosne i Hercegovine jako važni za Tursku i da, pored snažne podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnosti Bosne i Hercegovine, Turska pruža snažnu podršku BiH i na njenom putu evropskih i NATO integracija”, saopćeno je iz kabineta Zvizdića.

Razgovarali su i o izborima i saglasili se da se trebaju održati ove godine jer ne postoje zakonske prepreke.

Zvizdić i Sentop su ocijenili da državni parlamenti BiH i Turske imaju dobru saradnju i da je treba unapređivati, te da treba raditi na jačanju ekonomskih veza.

Zvizdić je pozvao Sentopa da sa delegacijom turskog Parlamenta posjeti PSBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh