Politika

Tegeltija s delegacijom MMF-a

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, predvođenom šeficom Misije MMF-a Alinom Janku i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Andrewom Juelom.

Tegeltija s delegacijom MMF-a - VMBiH

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija poželio je dobrodošlicu šefici MMF-a koja prvi put boravi u BiH, te je upoznao s aktuelnom ekonomskom situacijom u BiH.

Tokom sastanka, Tegeltija je naglasio opredijeljenost Vijeća ministara BiH da, uz puno uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, nastavi da radi na reformskim procesima koji za cilj imaju prevazilaženje izazova uzrokovanih raznim faktorima, poput pandemije virusa korona, te poboljšanje poslovnog ambijenta i ekonomske aktivnosti.

Govoreći o statusu aranžmana s MMF-om, predsjedavajući Tegeltija je iskazao zainteresovanost za nastavak saradnje s ovom međunarodnom finansijskom organizacijom bez uslovljavanja političkim mjerama i uz poštovanje stavova svih uključenih strana, kako bi se podržao i ojačao oporavak BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim ekonomskim i privrednim temama, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh