Politika

Murphy: Izmjene Izbornog zakona neće biti pod svaku cijenu

Danas je u Parlamentu BiH održana pres konferencija povodom nastavka pregovora oko izmjena Izbornog zakona.

Prisutnima se obratio i ambasador SAD u BiH Michael Murphy.

– Hvala lijepa što ste danas došli da saslušate šta imamo reći. Ja ću biti jako kratak, imam tri stvari koje želim naglasiti.

Prvo, pojavio se jedan novi geopolitički momenat u Evropi, uključujući zapadni Balkan, kojim je otvorena nova mogućnost za BiH. Ta mogućnost podrazumijeva odgovornost lokalnih političkih lidera u BiH da postignu napredak kako bi iskoristili tu priliku koja im se pružila.

Drugo, SAD, EU i OSCE su tu da pomognu vašim liderima da postignu kompromis i koncenzus koji je neophodan da bi se iskoristila prilika koja se ukazala.

Treće, ovo ne podrazumijeva dogovor po bilo koju cijenu. Dakle, to podrazumijeva dogovor koji uključuje elemente sa kojima ste vi svi dobro upoznati, koje je gospođa Ajhorst već ovdje spomenula, uključujući i najvažnije a to je paket koji se odnosi na integritet izbornog procesa.

Hvala lijepa i mi smo spremni početi raditi – zaključio je ambasador Murphy, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh