Politika

Turski predsjednik Erdogan pozvao Džaferovića i Dodika na samit u Antalyji

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik učestvuju, na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, na Antalijskom diplomatskom forumu u Antaliji, Republika Turska, 11. i 12. marta 2022. godine.

Šefik Džaferović - FENA

Plenarna sesija će početi uvodnim obraćanjem ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Cavusoglua, a forum će otvoriti pokrovitelj ADF-a, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Prvog dana summita članovi Predsjedništva BiH sastat će se u Antaliji, u odvojenim susretima, s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom i s EU komesarom za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varhelyiem.

Programom summita predviđeno je obraćanje članova Predsjedništva BiH u okviru panela lidera “Budućnost Bosne i Hercegovine”, 12. marta 2022. godine.

Istog dana, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik sastat će se na marginama ADF-a i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh