Politika

Džaferovića i Dodika čeka sastanak sa Erdoganom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovat će Diplomatskom forumu u Antaliji koji će okupiti brojne zvaničnike.

Šefik Džaferović - FENA

Na tom skupu učestvovat će i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt kao i drugi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Diplomatski forum u Antaliji (ADF) održava se od 11. do 13. marta i okupit će brojne političke lidere, vodeće intelektualce, kreatore javnog mnijenja, istraživače, diplomate i privrednike kako bi razgovarali o globalnim i regionalnim temama.

Kako saznaje Fena, u petak, 11. marta Džaferović će prisustvovati svečanom otvaranju Antalija foruma, gdje će se obratiti predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan i ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu.

Također, Džaferović će prisustvovati svečanoj večeri s drugim liderima koju organizira predsjednik Turske.

Za drugi dan posjete Antaliji u subotu, 12. marta, planiran je radni doručak Erdogana s članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Članovi Predsjedništva Džaferović i Dodik učestvovat će na panelu u okviru Antalija foruma koji je posvećen Bosni i Hercegovini, a planirano je da tokom trajanja Diplomatskog foruma Džaferović održi bilateralne sastanke na marginama skupa.

Diplomatski forum u Antaliji je skup na visokom nivou, okuplja profesionalce koji se bave diplomatijom kao što su politički lideri, diplomate, kreatori mišljenja ili intelektualci. Predstavlja platformu za regionalne i globalne aktere iz sfere diplomatije, politike i biznisa za razmjenu ideja i rješavanje međunarodnih izazova.

Uz učešće više od 2.000 gostiju, među kojima su šefovi država i vlada, ministri vanjskih poslova i visoki predstavnici međunarodnih organizacija, prvi Diplomatski forum u Antaliji održan je prošle godine i omogućio je konstruktivnu i plodnu komunikaciju o globalnim i regionalnim pitanjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh