Politika

Turković odbrusila Dodiku: Radite u tuđem interesu, stav BiH je jasan

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je danas na tvrdnje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Bisera Turković - Twitter

Turković u reakciji poručuje da Bosna i Hercegovina ima Ustav, zakone i međunarodne sporazume koji su iznad bilo kojeg političara pa i onih koji blokadama i ucjenama nanose štetu građanima.

– Sve ono što radim kao ministrica vanjskih poslova je u skladu sa Ustavom, zakonima, međunarodnim ugovorima i strateškim dokumentima. Na sve njih su potpis stavili predstavnici građana i svih konstitutivnih naroda i ostalih u Bosni i Hercegovini. Obaveza svih je da ih poštuju i provode, napisala je Turković i dodala:

– Podsjećanja radi, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU je, u ime BiH potpisao Nikola Špirić, a po tom sporazumu BiH mora usaglašavati vanjsku politiku sa EU.

Partnerstvo za mir koje je trasiralo put BiH ka NATO je prije 15 godina potpisao Nebojša Radmanović.

– Gospodine Dodik, BiH nije od jučer, starija je od neodgovornih dnevno-političkih manipulacija i dezinformacija. Umjesto da osudite nasilje i rat, pokušavate, očito u nečijem tuđem interesu, relativizirati jasan stav BiH, a sigurna sam i stav svih njenih građana protiv rata i sukoba bilo gdje u svijetu pa i u Ukrajini, zaključila je Turković, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh