Politika

Džaferović oštro osudio rusku invaziju na Ukrajinu: U molitvama sam sa ljudima Ukrajine

Najoštrije osuđujem ničim izazvanu invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, pridružujući se reakcijama civilizovanog svijeta na ovaj mračni i uznemirujući dan, poručio je.

Sefik Dzaferovic - N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je rusku invaziju na Ukrajinu.

Najoštrije osuđujem ničim izazvanu invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, pridružujući se reakcijama civilizovanog svijeta na ovaj mračni i uznemirujući dan – poručio je Džaferović.

U mislima i molitvama sam sa ljudima u gradovima širom Ukrajine, koji se nalaze pod brutalnim napadima ruskih vojnih snaga – dodao je.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin jutros je objavio početak ruske vojne intervencije u Ukrajini. Od tog trenutka širom Ukrajine su se čule brojne eksplozije. Navodno su Ukrajinci srušili pet ruskih aviona i helikopter, dok ruskim trupama pomoć stiže i iz Bjelorusije i sa Krima.

Prema navodima ukrajinske policije, u granatiranju je poginulo najmanje sedam osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh