Politika

Mirko Šarović: Neuspjehom u Neumu je doveden u pitanje integritet izbora

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović vjerovao je, kaže, da će u Neumu stranke iz Federacije BiH postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH, te da time što u tome nisu uspjeli dovode u pitanje transparentnost i integritet izbora.

Mirko Šarović - BHRT.ba

Šarović je ocijenio da je važno pitanje da li će oni koji nisu postigli dogovor u Neumu pristati da se izmijeni Izborni zakon čime bi se unaprijedio izborni proces, obezbijedilo da se poštuje izborna volja građana, piše Srna.

On je rekao da je ova stranka za to da se ide sa manjim paketom kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona u BiH, jer bi time izbori bili pošteniji i odgovarali bi svim političkim stranama, a smatra da su za tu opciju i strani medijatori.

Šarović je dodao da su oni koju budu protiv tog malog paketa u suštini za ostanak starih pravila i postojećeg zakona.

“Ukoliko sada budu protiv toga znači da su nas obmanjivali sve vrijeme i da su praktično sretni što nisu usvojene izmjene izbornog zakonodavstva u BiH”, rekao je Šarović novinarima u Trebinju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh