Politika

Erdogan telefonom razgovarao s Raisijem: Pripreme sastanka vijeća tursko-iranske saradnje u toku

Erdogan je rekao da Turkiye želi biti domaćin sastanka u formatu 3+3 za Kavkaz, koji bi uključivao Armeniju, Azerbajdžan i Gruziju te susjedne države Turkiye, Rusiju i Iran

Istanbul
Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan telefonom je razgovarao s iranskim kolegom Ebrahimom Raisijem o nizu bilateralnih i regionalnih tema, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da je Erdogan u sinoćnjem razgovoru rekao Raisiju da se nastavlja rad na pripremi sastanka Vijeća za suradnju na visokoj razini, koji će se održati u Teheranu što je prije moguće, kao i na pripremama nacrta nekoliko bilateralnih sporazuma.

Erdogan je također rekao da Turkiye želi biti domaćin sljedećeg sastanka formata 3+3 za Kavkaz, koji bi uključivao Armeniju, Azerbajdžan i Gruziju te susjedne države Turkiye, Rusiju i Iran.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh