Politika

Nebojša Vukanović “nabasao” na Klanfu iz Foče: Ubio troje Bošnjaka, si*ovao djevojčice…

Ni slutio nisam da ću sinoć u Kutima kod Foče u mraku nabasati na monstruma i ratnog zločinca, aktivistu vladajuće stranke i pristalicu Milorada Dodika, koji me je ometao i vrijeđao da sam izdajnik, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Nebojša Vukanović - N1

– Radi se o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa, koji je u Hagu osuđen na 20 godina robije zbog monstruoznih ratne zločine, si*ovanje djevojčica, muslimanki iz Foče od svega 12 godina, držao ih u zatočeništvu, podvodio i prodavao kao roblje, a neke od žrtava nažalost se i dalje se vode kao nestale, prenosi Source.

Zbog ovih zločina Kovač je uhapšen 1999. godine, te je odvedem u Hag gdje je priznao ratne zločine, a nakon izdržavanja 14 godina, ili dvije trećine zatvorske kazne u Norveškoj, pušten je kući u ljeto 2013. godine – navodi Vukanović.

Kovač je učestvovao i u ubistvu porodice Klapuh, koju je 5 vojnika za novac prebacilo u Crnu Goru, potom ih strijeljali i gurnuli u provaliju, a zbog ovog ratnog zločina Klanfa i drugi su na potjernici.

– Prezirem sve monstrume i zločince, bez obzira koje su nacije i kako se zovu, koji su se iživljavali na nejači, ubijali, mučili i si*ovalu civile, i žao mi je svake nedužne žrtve, bilo da se radi o Srbima u Jošanici, Bradini, Skelanima, Čemernu, Kazanima, Sijekovcu, Bošnjacima u Srebrenici, Ahmićima, Foči ili Prijedoru, ili Hrvatima u Kijevu Dolu, Grabovici…

Tražit ću prvom prilikom sa Dejan Pavlović odgovori javnosti i položi račune kako je zaposlio ratnog zločinca, umjesto nekog od časnih vojnika Vojske Republike Srpske, te da se Kovač udalji sa posla – navodi Vukanović u tekstu koji je objavljen na njegovom blogu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh