Politika

Čović i uz čestitku za Božić o Izbornom zakonu

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović uputio je danas božićnu čestitku putem videoporuke, iskoristivši ujedno tu priliku da govori o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Dragan Čović - Haber.ba

“U ovom predblagdanskom razdoblju, kada u molitvama i mislima nosimo posebnu kršćansku radost, ponovno se okupljamo kako bismo proslavili rođenje Isusa Krista. Dolazak ovog, za sve nas, radosnog dana na poseban način donosi toplinu bliskosti i zajedništva te nas okuplja u vjeri u našeg Spasitelja, prenose Vijesti.

Protekla godina u iskušenjima pandemije je bila duboko izazovna za cijelo čovječanstvo. Bosnu i Hercegovinu je posebno obilježila nikad izraženija politička kriza koja se manifestirala nefunkcioniranjem izvršne i zakonodavne vlasti na razini BiH. Ovaj zastoj je posebno opteretio hrvatski narod, kao najmalobrojniji konstitutivan narod.

Ohrabreni našom vjerom i sjedinjeni u različitosti suočavamo se s različitim životnim izazovima i kušnjama. Ipak, duboko vjerujem kako ćemo iz ovog iskustva izaći ujedinjeni oko zajedničkih vrijednosti na kojima moramo ustrajati za dobro svakog čovjeka, obitelji i domovine.

U vremenu ispred nas očekujemo završne razgovore vezano za izmjene Izbornog zakona, a kako bi ostvarili punu jednakopravnost hrvatskog naroda. Jednako tako, potrebno je stvoriti preduvjete za rješavanje i ostalih nagomilanih problema koji su produbili nerazumijevanje odnosa tri konstitutivna naroda.

Vrlo je važno da politički osiguramo Ustavom zajamčeno pravo da možemo birati svoje predstavnike u kolektivnim tijelima vlasti. Sada više nego ikada važno je pokazati i učvrstiti naše zajedništvo koje zagovaramo kroz tri desetljeća. Vodeći odgovornu politiku prema našem narodu i Bosni i Hercegovini, osigurat ćemo europsku budućnost, trajan mir i bolje sutra, jer je ovo naša domovina.

Duboko se nadam kako ćemo svi provesti i obilježiti nadolazeće blagdane u društvu najbližih. Poštovani prijatelji, od srca želim da uživaje u miru i blagoslovu našeg najradosnijeg blagdana života i nadanja. Dopustite mi ovim putem zaželjeti vama i vašim obiteljima dobro zdravlje, mir i radost u predstojećim božićnim danima.

Na dobro nam došao Božić i sveto porođenje Isusovo. Sretna i uspješna Nova 2022. godina”, naveo je u čestitki Čović.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh