Politika

Komšić: Ako stranci ne zaustave Dodika – mi ćemo, s državom se nećemo kockati

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za Radiosarajevo.ba kazao je da nikada nas zapravo nisu ni pustili na miru oni koji ugrožavaju opstanak države Bosne i Hercegovine, te da ukoliko stranci ne zaustave člana Predsjedništva Milorada Dodika, neće se imati drugog izbora, nego da ga sami zaustave.

Željko Komšić - Twitter

“Ne trebam ni pominjati o kome se radi, sami će se pronaći. Međutim, i pored svih nasrtaja na Bosnu i Hercegovinu, ona je opstala i opstati će. Možemo učiniti i uopće ne sumnjam da ćemo učiniti sve u tome smislu. Sve najgore što se moglo desiti jednoj državi i njenim građanima nama se već desilo, od agresije, genocida i zvjerstava koje ne pamti historija čovječanstva.Neprijatelji države ubili su strah u nama i to je ono o čemu bi trebali razmisliti ukoliko ponovo silom nasrnu na našu državu i građane. Nas strah ne paralizira, osim rijetke koji svoj lični komfor žele predstaviti kao ravnodušnost naroda prema sudbini države”, rekao je Komšić.

Istaknuo je da neće pristati da institucije države Bosne i Hercegovine, stavimo na neku “pijačarsku tezgu”, pa da se onda sa “razbojnikom poput Dodika oko njih cjenkamo”.

“To stranci, bilo da su naši prijatelji ili neprijatelji moraju znati. S razbojnikom nećemo pregovarati o postojanju institucija čije je formiranje izvršeno u skladu sa Ustavom i zakonom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Već sam jednom rekao, i ponoviti ću to opet. Bolje da stranci Dodika – koji traži hljeba preko pogače -zaustavljaju, nego da ga mi zaustavljamo. Ako ga oni ne zaustave mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo. On je stavio na kocku mir u regiji i Evropi. Mi se s našom državom nećemo kockati”, naglasio je Komšić, prenosi Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh