Politika

Mehmedović odgovorio Dodiku: “Milorade tvoje je odzvonilo, sutra sam u RS-u pa ćemo se tjerati!”

Zastupnik u Parlamentu Šemsudin Mehmedović odgovorio je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je poručio kako će on biti uhapšen čim se pojavi u RS-u.

Šemsudin Mhemedović - n1

Tome je prethodila izjava, odnosno reakcija Mehmedovića na pojavljivanje spisa o dogovoru evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija (Varhelyi) i Dodika oko održavanja posebne sjednice NSRS na kojoj se razmatrao prijenos nadležnosti.

Samo sa SAD i UK voditi pregovore. Ne pregovarati s EU. EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u – izjavio je Mehmedović jučer, na što je Dodik poručio da će biti uhapšen ukoliko se pojavi u RS-u.

Sada se Mehmedović ponovo oglasio i poslao poruku Dodiku.

Da ne bude zabune: svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi ICTY…, nikakvi seoski zakoni koji nisu u skladu sa općeprihvatljivim normama, i koji ne važe za sve, ne vrijede ni za mene…to su jednostranački zakoni, jednom ste to uradili i nikad više nećete budi siguran, sutra sam u RS tjerat ćemo se…i mi konje za trku imamo, Milorade, tvoje je odzvonilo! – napisao je Mehmedović na Facebooku, prenosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh