Politika

Mijatović pita sve Bosance: “Dodik brzo ide, šta poslije njega?”

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, sa drugim članovima Pokreta za državu koji ima za cilj zajednički nastup probosanskih stranaka na izborima u bh. entitetu RS, obilazio je proteklih građane koji žive van Bosne i Hercegovine.

Vojin Mijatović - YouTube

Mijatović pokušava probuditi svijest kod građana da nam je BiH jedina domovina, a tako je bilo i danas novom objavom na društvenoj mreži Facebook.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“DODIK BRZO IDE-ŠTA POSLE NJEGA

Pre ili kasnije odlazi i Dodik, odlazi i Izetbegović i Čović, ali ključno je pitanje šta posle njih.

Pa nisu samo Dodik, Izetbegović i Čović, napravili ovoliku mržnju, nisu samo ova tri čoveka pokrali milione i napravili matricu mojih i tvojih.

Da, oni su odgovorni i najodgovorniji za sve, ali postavlja se niz pitanja nakon njih:

Hoće li Sarajevo postati glavni grad BiH ili ostati glavni grad Kantona?

Hoće li Banja Luka postati BiH grad ili ostati srpski grad?

Hoće li Mostar postati jedan grad, ili ostati podeljeni grad?

Hoćemo li se pogledati u oči priznati genocid i zločine na svim stranama, potražiti oprost i nastaviti dalje, ili ćemo i dalje prebrojavati mrtve glave?

Hoćemo li početi decu da vaspitamo da je normalno živeti zajedno kao i svuda u svetu, ili ćemo nastaviti od njih da pravimo nacionaliste spremne da već sutra izginu u novom ratu?

Hoćemo li početi da se borimo za vlast da bi popravili stanje, a ne samo da bi zamenili one pre nas i nasledili njihove talove?

Hoćemo li početi birati one koji nude program i život, a ne one koji predstavljaju samo stranke i “svoje”?

I mogao bih da postavim još stotine ovakvih pitanja, nažalost teško ću dobiti odgovor na ista, ja nemam problem da odgovaram na ista i da radim na istima, ali nažalost ja sam samo “incident”.

Bez dileme ja ću nastaviti da radim na svim ovim pitanjima, jer neću da mi jedan dan moja Una kaže, stari što bar nisi pokušao!

Ponekad stekenem utisak da ovu zemlju svi podjednako neće, i da ima je sasvim dovoljan samo delić ove zemlje u kojem su oni “bitni”

Citirat ću Sašu Magazinovića :” puno je političara u ovoj zemlji, ali malo državnika”

Jedno nedeljno razmišljanje, pa možda u ponedeljak već budemo pametniji!!!, napisao je Mijatović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh