Politika

Stanivuković: Vraćanje nadležnosti treba biti ideja za naredne generacije

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da nije realno da se nakon posebne sjednice Narodne skupštine vrate prenesene nadležnosti, a nije ni slučajno što će Vlada skoro pred izbore da predstavi zakone o tome, što sluti na političku propagandu.

Draško Stanivuković Facebook

“Iako smo svi u RS-u za vraćanje nadležnosti prenesenih na BiH, moramo biti svjesni da ono što se gubilo dvadeset godina ne može da se vrati na jednoj sjednici Narodne skupštine”, rekao je Stanivuković za BN TV.

Kako da sada baš Narodna skupština Republike Srpske, kaže on, donosi zaključke da se za pola godine donose zakoni, a to je tri mjeseca pred izbore.

“Ja jesam za vraćanje nadležnosti, ali nisam za to da to bude politička priča. Vraćanje nadležnosti je za mene ideja koju vjerovatno ljudi koji danas započnu neće moći da završe, ali to treba da prenesu na mlađe generacije, koje dolaze. Bilo bi realno da su rekli da preko Skupštine možemo da vratimo neke manje nadležnosti, ali da kažu da će da vrate vojsku i indirektno oporezivanje, to nije realno”, rekao je Stanivuković.

Prvi čovjek Banje Luke kaže da je protiv bilo kakvih sankcija Zapada prema političarima u RS-u.

“Svaka sankcija je politička medvjeđa usluga. Ako neko sa zapada sankcioniše nekog našeg, on postaje žrtva. S druge strane trpe građani, trpi Republika Srpska, a ne ti ljudi. Ja sam za to da mi, tj. naši zakoni i naše institucije sude svakom ko se ogriješio o naš narod”, ističe Draško Stanivuković.

Trenutno stanje u BiH Stanivuković opisuje riječima – i poslije Tita, Tito, i objašnjava da tri najistaknutija lidera prave situaciju u kojoj su oni važniji od institucija, pa i od Republike Srpske i od BiH, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh