Politika

Zvizdić učesnik bezbjedonosnog foruma u Vašingtonu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr Denis Zvizdić učestvovat će na Parlamentarno – bezbjednosnom forumu, koji će se 6. decembra održati u Vašingtonu.

Denis Zvizdić - Fena

Ovaj tradicionalni događaj, kojeg svake godine organizuje nekadašnji član Predstavničkog doma Kongresa SAD i osnivač ovog Foruma Robert Pittenger, okuplja američke kongresmene i senatore, parlamentarce iz cijelog svijeta, te eksperte i predstavnike agencija neposredno angažovane u suprotstavljanju aktuelnim globalnim bezbjednosnim izazovima.

Programom Foruma najavljeno je da se dr Zvizdić obratiti učesnicima Foruma u okviru panela o najboljim primjerima i praksama unapređenja saradnje parlamenata.

Predviđeno je, takođe, da se predsjedavajući Predstavničkog doma tokom boravka u Vašingtonu radno sastane sa više članova američkog Kongresa.

Tokom Foruma biće razmotrene različite vrste aktuelnih globalnih bezbjednosnih izazova, od nezakonite trgovine ljudima i migrantske krize, pranja novca, zloupotreba u ekonomskoj ekspanziji pojedinih zemalja kroz kontraverzne investicije, do posljedica neurokognitivnog rata i upotrebe psihološkog i biološkog oružja, piše Nap.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh