Politika

Komšić o Rezoluciji Zelenih: “Ohrabrujuća poruka pred nastavak borbe za jednaka prava svih građana naše domovine”

Evropski Zeleni su na 34. sjednici Vijeća ove stranke usvojili Rezoluciju u kojoj se, između ostalog, spominje i Bosna i Hercegovina.

Željko Komšić - Facebook

Kako se navodi u Rezoluciji, Evropska unija se snažno protivi bilo kakvoj promjeni granica, te podržava dalju izgradnju naše zemlje.

EU se snažno protivi bilo kakvim promjenama granica, posebno na osnovu etničkih podjela. Snažno se zalažemo za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i za implementaciju obostrano dogovorenih koraka. EU stoji iza Dejtonskog sporazuma i u potpunosti će podržati dalju izgradnju Bosne i Hercegovine kao multietničke, multireligijske i građanske države”, ističe se.

Iz stranke Zelenih kažu kako je potrebno apelovati na sve političke aktere u BiH, sa ciljem doprinosa poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH pozdravio je Rezoluciju koju su usvojili Evropski Zeleni na 34. sjednici Vijeća ove stranke i podršku u izgradnji Bosne i Hercegovine kao građanske i multietničke države.

Pozdravljam Rezoluciju koju su usvojili Evropski Zeleni na 34. sjednici Vijeća ove stranke i podršku u izgradnji Bosne i Hercegovine kao građanske i multietničke države. Riječ je o ohrabrujućoj poruci pred nastavak borbe za jednaka prava svih građana naše domovine”, rekao je Komšić, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh