Politika

Salkić o glasanju HDZ-a u Domu naroda: To su oni kojima se osigurava legitimno predstavljanje

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić komentarisao je danas posljednje glasanje delegata HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH za poništenje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina.

Ramiz Salkić - Blogspot.com

Kako je na Facebooku napisao Salkić, ovakvo nešto moguće je samo u Bosni i Hercegovini.

“Samo u Bosni i Hercegovini možete se samoproglasiti za nositelje evropskih vrijednosti, a u isto vrijeme negirati sudske presude, veličati presuđene za udruženi zločinački poduhvat i glasati za ukidanje zakona čije odredbe predviđaju kazne za one koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince”, napisao je Salkić.

U nastavku je povukao paralelu sa pregovorima oko izmjena izbornog zakona koji su u toku posljednjih dana i na kojima je medijator međunarodna zajednica.

“To su oni za čije se interese digao ‘civilizirani svijet’ da im osigura legitimno predstavljanje kako bi još legitimnije mogli biti na strani onih koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince. I to predstavnici “civiliziranog svijeta”, koji je svjesno dozvolio počinjenje genocida nad Bošnjacima muslimanima i danas svjesno neće da eliminiraju posljedice genocida, a trebali bi.”, dodao je Salkić, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh