Politika

Stanivuković najavio posjetu UKC RS, oni ga odbili

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, najavio je da će danas posjetiti Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, ali iz ove zdravstvene ustanove odgovaraju da su posjete zabranjene.

Draško Stanivuković Facebook

Stanivuković je naveo da želi da obiđe UKC RS, kao i druge zdravstvene ustanove na području grada Banjaluka, te da se isplati jednokratna novčana podrška u iznosu od 500 KM.

U vezi zahtjeva za sastanak sa generalnim direktorom i posjete gradonačelnika jednom od odjela UKC Republike Srpske u kome su hospitalizovani pacijenti, Iz UKC RS su saopštili da su odlukom rukovodstva ove ustanove posjete pacijentima zabranjene od 12. februara 2020. godine sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona i influence A.

“U slučaju širenja virusa to može biti fatalno za pacijente. Vjerujemo da bi to trebao znati gradonačelnik obzirom da je na čelu Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se za potpis Ugovora o isplati jednokratne novčane pomoći radnicima UKC RS, nije potreban sastanak sa upravom.

“Nakon što Pravna služba UKC RS dostavi potpisan ugovor tražimo hitnu isplatu tih sredstava koja nisu gradonačelnikova, već budžetska i za to nije potrebno slikanje i medijska pompa. Svi radnici dovoljno su ogorčeni na rad gradonačelnika i njegov odnos prema njima, kada se zna da je prvi gradonačelnik u svijetu koji je tužio zdravstvene radnike Ustavnom sudu”, ističe se u saopštenju UKC RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh