Politika

Visoki predstavnik se sastao sa delegacijom SDP-a BiH

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas sa delegacijom SDP-a BiH predvođenom predsjednikom Nerminom Nikšićem, …

Visoki predstavnik se sastao sa delegacijom SDP-a BiH - OHR

… kako bi čuo njihove stavove o nedavno usvojenim Zaključcima opozicionih stranaka sa sjedištem u Federaciji BiH, te šta oni znače za djelovanje opozicije na cjelokupnoj političkoj sceni u BiH.

“Zadatak svih političkih aktera u Bosni i Hercegovini je smirivanje trenutnih političkih tenzija, okončanje blokade državnih institucija i nastavak aktivnosti neophodnih za napredak BiH na putu ka EU, što uključuje i ispunjavanje uslova za okončanje međunarodne supervizije”, izjavio je visoki predstavnik Schmidt, pišu Vijesti.

Ističući da je međunarodna zajednica nepokolebljivo opredijeljena za teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, visoki predstavnik je dodao da “nećemo gledati kako teško postignuti napredak, na kom se radilo četvrt stoljeća, odlazi u nepovrat”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh