Politika

Borelj: Spriječit ćemo bilo koji pokušaj podjele BiH

Nije bilo priče o sankcijama od strane EU usmjerenih prema Miloradu Dodiku

Danas je u Briselu održan sastanak šefova diplomatija zemalja Evropske unije.

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Žozef Borelj (Josep Borrell) obratio se novinarima nakon sastanka.

– Imali smo i dugu raspravu o situaciji na zapadnom Balkanu. Situacija je ozbiljna. Zabrinuti smo što ne koriste neizbornu godinu za Izmjene izbornog zakona, dok s druge strane neki političari koriste ovu priliku za retoriku podjela. Bilo koji pokušaj da se zemlja podijeli stvoriti će problem i to nećemo dozvoliti. Moram ponoviti da mi podržavamo jedinstvenu i suverenu BiH, i pozivamo sve političare da sjednu za pregovarački stol – izjavio je Borelj.

Iako su pojedini parlamentarci pozivali na to da EU uvede sankcije Miloradu Dodiku, na pres konferenciji Borelj ih nije spominjao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh