Politika

Christian Schmidt: Bonske ovlasti će vjerovatno biti dio rješenja

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt iznio je svoj stav o dešavanjima u Bosni i Hercegovini u emisiji BBC radija.

Christian Schmidt - Merkur.de

Najava člana Predsjedništva Milorada Dodika da će govoriti o mirnom raspadu zemlje, kako je sada počeo da najavljuje, da raspusti vojsku i da ima staru vojsku Republike Srpske. Mislim da je ovo vrijeme da jasno stavimo do znanja da se međunarodna zajednica nikako ne vezuje, da dođemo u situacije u koje smo upravo izašli devedesetih. Nema mirnog raspuštanja“, kazao je Schmidt.

Na pitanje novinara BBC-a o tome kako je prethodni visoki predstavnik Valentin Inzko bio veoma neodlučan da koristi ovlasti koje su mu stajale na raspolaganju Schmidt daje prilično jasan odgovor.

Imam ih u fioci i kao svaki dobar ugovor, dobar ugovor ostaje u toj fioci. Ako dolaze izazovi, mora postojati razumijevanje da su oni vjerovatno dio rješenja“, direktan je bio Schmidt, prenosi Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh