Politika

Potvrđen sastanak sa specijalnim američkim izaslanikom. Željko Komšić će u ponedjeljak primiti Gabriela Escobara

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić susrest će se u ponedjeljak, 8. novembra, sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

Gabriel Escobar - Ambasada SAD u Srbiji

Američki predstavnik stiže u prvu službenu posjetu od kako je imenovan na tu dužnost, potvrđeno je za Fenu u Kabinetu predsjedavajućeg Komšića.

Ranije je najavljeno da bi se Escobar trebao susresti i s predsjedavajućim i dopredsjedavajućima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Nikolom Špirićem (Dom naroda) te Denisom Zvizdićem, Borjanom Krišto i Nebojšom Radmanovićem (Predstavnički dom).

Komšić: Dogovoren sastanak
Posjeta Escobara dolazi u trenutku kada politički predstavnici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska blokiraju rad državnih institucija od jula kada su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona BiH kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), vladajuće partije iz RS-a Milorad Dodik najavio je i povlačenje iz državnih institucija, a prema dosadašnjim najavama Escobar ne planira susret s Dodikom, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh