Politika

Ambasada SAD nakon sastanaka: Izborne reforme su ključ za funkcionalnost i stabilnost

Mi nedvojbeno podržavamo terotorijalni integritet i suverenitet BiH i ovdje smo da podržimo dijalog, istakli su

Izaslanik SAD zadužen za izbornu reformu u BiH Metju Palmer (Matthew), direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Ajhorst (Eichhorst), ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) i Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) sastali su se juče sa političkim liderima i razgovarali su o vitalnom poslu koji bi građanima BiH trebao omogućiti put ka većem prosperitetu i jednakosti.

– Izborne reforme su ključ za funkcionalnost, stabilnost, i osiguravanje da se glas svakog građanina računa. Mi nedvojbeno podržavamo terotorijalni integritet i suverenitet BiH i ovdje smo da podržimo dijalog. Lokalni političari snose krajnju odgovornost da osiguraju građanina vladavinu kakvu zaslužuju, uključujući povratak u državne institucije i izgradnju međusobnog povjerenja – navedeno je na zvaničoj Twitter stranici Ambasade SAD u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh